26-08-2017

Max Verstappen is tijdens de derde vrije training, in aanloop naar de Grand Prix van België op zondag, als vierde geëindigd. Op het uitdagende, 7.004 meter lange, circuit van Spa-Francorchamps was Kimi Raikkonen in zijn Ferrari het snelst. Zijn teamgenoot Sebastian Vettel werd tweede voor Lewis Hamilton die in zijn Mercedes de derde plek voor zich opeiste

“Het ging redelijk goed, eigenlijk zoals verwacht. De afstelling van de auto kan nog iets beter, maar we zijn gewoon te langzaam hier op Spa-Francorchamps. We kunnen nog iets veranderen aan de vleugelafstelling, maar daarmee maken we niet een seconde goed”, laat Max aan Verstappen.nl weten. Drie vrije trainingen leverden even zoveel vierde plaatsen op. Toch is dat niet waar Max verwacht te kwalificeren. “Nee, in de kwalificatie verwacht ik P5 of P6. Hoe verder naar voren op de startopstelling hoe beter, dat geldt altijd. Ik ga mijn best doen.”

 

11-06-2017

Max Verstappen heeft in de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada de vijfde startplek veroverd. Hij bleef daarmee zijn Red Bull Racing-teamgenoot Daniel Ricciardo (P6) voor. De pole positie ging naar Lewis Hamilton (Mercedes), die in Montreal ongenaakbaar bleek en drie tienden sneller was dan de Ferrari van Sebastian Vettel. Valtteri Bottas en Kimi Raikkonen volgden hun teamgenoten op de tweede startrij.

“De balans van de auto was best goed in de derde vrije training. Daarna hebben we voor de kwalificatie een paar dingen veranderd, omdat mijn voorwielen iets teveel blokkeerden, maar dat pakte niet helemaal top uit.” Max legt uit: “Voor de rembalans kun je bepaalde instellingen vastleggen. Die hadden we gewijzigd, maar dat was niet goed. Ook hadden we de rijhoogte aangepast, maar dat beviel me niet zo. Helaas mag je dat tijdens de kwalificatie niet meer wijzigen.”

Zat er meer in dan P5? “We wisten dat Mercedes en Ferrari in Q3 van de kwalificatie wat meer vermogen hebben. Wij kunnen het dan niet opschroeven. Dus de vijfde plek was altijd het doel: dat is voor ons op dit moment het maximaal haalbare.” Zie je kansen voor de race? “Ik weet niet of we snel genoeg zijn om Mercedes en Ferrari te kunnen volgen. Het belangrijkste is in de eerste plaats om de vijfde plaats te behouden en te finishen. Onze racesnelheid zou in orde moeten zijn, dus we gaan het zien”, besluit Max strijdlustig.